dilluns, 17 de juny del 2013

Estigues "Quieto"

UN MERLOT 100% ECOLÒGIC

Quieto (Foto: Etiam)
Dissabte a la nit ... toca obrir un vi especial. Toca obrir un vi ecològic del Celler Partida Creus de Bonastre. Obrim el seu Merlot del 2009, li han donat el nom de "Quieto".

Vi especial? Perquè? Doncs primer de tot perquè és un vi fet amb un "carinyu" especial. Està fet per una parella d'italians enamorats de Catalunya que tenen un respecte especial per la terra, per la vinya i pel medi. L'ampolla ja sorprèn, estilitzada i amb tap de vidre que intenta mantenir les característiques que tenia el vi al moment en que es va envasar. 

L'obrim, no fa falta obridor, això del tap de vidre té les seves avantatges. Un cop obert, un color morat intens i brillant. Al ensumar-lo, varietat d'opinions, fruites madures i encurtits. Amb el que coincidim és que té una aroma característica que no sabem acabar de definir, això ens fa pensar ... el tap de vidre tanca l'ampolla de forma hermètica durant com a mínim uns quatre anys, per tant a l'obrir-lo la primera olor és lògic que sigui com a tancat.


Detall (Foto: Etiam)
Per fi el tastem i la primera sensació és una mica estranya o millor dit em sorpren, la definiria com a "Suavitat", esperava que un merlot del 2009 fos un vi més intens, potser el que esperava és que tingués una mica de bota i vaig tastar un vi suau, reconec que em va sorprendre. Suposo que la breu criança sobre lies que fa i el tancament hermètic del tap de vidre fan que conservi les característiques pròpies de la varietat. I això precisament és el que vam tastar, un merlot amb tota l'expressió de les seves característiques i sense cap tipus de màscara.

A mesura que va anar passant l'estona vam anar reomplint la copa un parell de vegades i va ser sorprenent el canvi de color que va anar experimentant el vi, el color morat del principi va anar pujant d'intensitat i de brillantor. També va anar evolucionant el gust, vam gaudir més de l'ultima copa que no pas de la primera.

Un vi que ha estat "Quieto" a l'ampolla durant quatre anys i que en obrir-lo us oferirà unes sensacions de suavitat i finor pròpies de la varietat sense cap tipus de màscara i amb totes les seves aromes que van creixent a mesura que s'oxigena.

Animeu-vos a tastar-lo i comentem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada